DESINFECTEREN VAN RUIMTES

Soms komt het voor dat er een persoon komt te overlijden die besmet is geraakt door een virus. In dit geval kiezen wij van S.I.R ontruimingen het zekere voor het onzekere en gaan over tot het desinfecteren van de gehele woning of bedrijfspand.


Dit maakt de woning of bedrijfspand niet alleen schoon maar ook hygiënisch, hiermee doden wij alle schadelijke en onschadelijke micro organismen. Denk hierbij aan corona virussen, noro virussen of schimmels.


Wij desinfecteren met desinfecterende middelen die zorginstellingen gebruiken zoals ziekenhuizen. Het is belangrijk om te weten dat wij een desinfectie dienst verlenen conform de richtlijnen van het RIVM. Indien nodig zullen wij alle instrumenten dat besmet zijn geraakt met een virus, schimmel of een andere besmettingsgevaar behandelen.


Het is belangrijk om te weten dat het desinfecteren van een ruimte of het schoonmaken van een ruimte totaal verschillende betekenissen heeft. Bent u daar benieuwd naar? Dan kunt u naar beneden scrollen en de meest gestelde vragen doornemen die wij van onze klanten krijgen.

Dat houdt in dat we met specialistische apparatuur desinfectie middel (geen desinfectie middel waarmee handen worden ontsmet) vernevelen waarbij er een damp ontstaat die de ruimte gelijktijdig ontsmet, hiermee is ons doel om virussen, bacteriën en schimmels te elimineren waarbij een ruimte weer toegankelijk is voor mensen.Desinfecteren
Desinfecteren

Op welke plaatsen word desinfecteren toegepast?

Dat is per opdracht verschillend ik zal drie scenario’s benoemen.

  1. Er is sprake van veel zieken op de werkvloer of een kantoor ruimte waarbij er extreem veel mensen besmet zijn geraakt door bijvoorbeeld COVID-19 hierdoor zal de werkgever een besluit moeten nemen om een speciaal team in te schakelen die de werkvloer gedeeltelijk of compleet desinfecteert.
  2. Er is een lijk gevonden waarbij bekend was dat het een MRSA patiënt was waarbij er een speciaal team moet komen om de ruimte te behandelen.
  3. Een vliegtuigmaatschappij is er achter gekomen dat er aan boord veel besmette personen aanwezig waren. Als dit het geval is zal de complete vliegtuig grondig worden gereinigd en worden gedesinfecteerd.

Desinfecteren van ruimtes lijkt mij duurt. Klopt dat?

Ik zou het eerder een investering noemen van je gezondheid. Bij een desinfectie behandeling weet je zeker dat het ook hygiënisch is en dat virussen en bacteriën worden geëlimineerd, en als dit sluiting van je bedrijf kan voorkomen is het zeker niet duur. Een ruimte behandelen start vanaf €450,- daar zit ook de voorbehandeling bij.

Waarmee desinfecteer je?

Het is goed om te weten dat de ruimte die gedesinfecteerd dient te worden eerst grondig schoon gemaakt moet worden. Als dat niet op een specialistische manier gebeurd kan het nog stoffig, nat of vuil zijn. Hierdoor zal de behandeling van de ruimte niet 100% slagen. om dat te voorkomen hanteert S.I.R de door ons ontworpen IVWT principe wat het volgende inhoud: inspectie, veiligheid voorop, weer bewoonbaar & toegankelijk en als laatste de totale na controle. Als deze stappen zijn doorlopen kunnen wij doorgaan met de behandeling van de ruimte. Voor onze desinfectie dienst handelen we conform de RIVM richtlijnen.

Is desinfecteren en ontsmetten hetzelfde?

Het is goed om te weten dat er wel zeker een verschil is. Dat ga ik uitleggen in de volgende 2 punten.


  • Virussen en ziekteverwekkers doden op verschillende oppervlakken dat is wat desinfecteren precies inhoudt. Binnen de 5 en 10 minuten moeten de virussen, schimmels en andere besmettelijke bacteriën voor 99,999% zijn gedood. Na 15 minuten moet de ruimte weer toegankelijk zijn.


  • In tegenstelling tot een desinfectie behandeling doodt je bij het ontsmetten niet alle ziekteverwekkers, virussen of andere bacteriën. Je vermindert echter de groei van schadelijke bacteriën. je brengt in feite de niveau van bacteriën terug dat door de volksgezondheidsnormen als veilig word gezien. Voordat het ontsmetten kan beginnen is het belangrijk dat de ruimte eerst word schoongemaakt.

U kunt deze links ook controleren.

3 reacties

  1. Na het overlijden van mijn oma vonden we het niet verantwoord om de woning zo achter te laten dus zijn we opzoek gegaan naar een bedrijf na gespecialiseerd is in het desinfecteren van ruimtes.

  2. Nadat er in mijn praktijk veel mensen besmet zijn geraakt door het corona virus heb ik dit bedrijf ingeschakeld om mijn ruimte te desinfecteren.

  3. Ik heb gebeld voor het desinfecteren van ruimtes. Wat ik niet wist is dat er eerst een voorbehandeling gedaan moest worden, gelukkig zat dat in de prijs. We raden S.I.R ontruimingen zeker aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *