Schoonmaak na suïcide

Schoonmaak na moord of zelfmoord word nooit gedaan door de hulpdiensten. Als slachtoffer of nabestaande bent u daar zelf verantwoordelijk voor. Iedere vorm van moord of zelfmoord is weer anders. SCHOONMAAK NA SUÏCIDE , ook kan het zijn dat wanneer het slachtoffer bijvoorbeeld in paniek zich door het huis verplaatst, er meerdere ruimtes onder het bloed komen te zitten. In dat geval zal de gehele woning gereinigd en gedesinfecteerd moeten worden. Wij raden het af om zelf aan de slag te gaan met een woning dat onder het bloed zit, omdat het wellicht als schokkend kan worden ervaren.

Schoonmaak na suïcide

Er word een moord gepleegd in een woning. De politie komt langs om onderzoek te doen en om al het nodige bewijsmateriaal te verzamelen. Het schoonmaken van een plaats delict is niet de taak van de politie of andere hulpdiensten. Als nabestaande bent u daar zelf verantwoordelijk voor. Wij raden het af om zelf aan de slag te gaan. Dit omdat het niet alleen het rouwproces zal kunnen verstoren, maar ook omdat iemand die niet gespecialiseerd is in dit soort werkzaamheden belangrijke aspecten over het oog kan zien. Wij van S.I.R ontruimingen nemen al uw lasten op onze schouders.


Is het schoonmaak na zelfmoord anders dan de andere diensten die jullie verlenen? SCHOONMAAK NA SUÏCIDE


Het schoonmaken van een plek waar een zelfmoord gepleegd is kan vaak veel anders zijn dan wanneer we een woning moeten reinigen waarin iemand is gestorven aan een natuurlijke dood. De reden hiervan is vrij simpel te verklaren. Als iemand aan een natuurlijke dood sterft ligt het lijk maar op een plaats bijvoorbeeld op een bankstel of op de vloer, in dit geval heb je de maken met een deel van de woning dat ernstig vervuild is en niet de gehele woning. Bij een zelfmoord kan dit weer anders zijn omdat het slachtoffer meerdere kamers of verdiepingen kan vervuilen met bloed . Dat komt echter omdat de persoon in kwestie in shock is geraakt.


Is het schoonmaken van bloed gevaarlijk?


Ja, het schoonmaken van bloed is gevaarlijk als dat niet op de juiste manier gebeurd. besmet bloed is gevaarlijk en het bevat bloedoverdraagbare ziekteverwekkers, zoals virussen en bacteriën. Verder kan opgedroogd bloed ongedierte aantrekken waardoor je uiteindelijk een groter probleem krijgt als je bloed niet laat reinigen op een professionele manier. Wij raden het ook aan om een arts raad te plegen als je in contact bent geweest met bloed.


Wat is jullie plan van aanpak?


In onze plan van aanpak werken wij volgens de door onszelf ontwikkelde S.I.R IVWT principes , die leg ik graag uit. Het gaat als volgt:


Principe 1: Inspectie.

We inspecteren de omgeving die gereinigd dient te worden. Soms hebben we al een beeld wat ons t e wachten staan maar dat is niet altijd zo.


Principe 2: Veiligheid voorop.

De grootste sporen van bloed, lichaamsstoffen en andere biohazard vervuiling word verwijderd.


Principe 3: Weer bewoonbaar & toegankelijk.

Nadat we stap 2 hebben voltooid moeten we ervoor zorgen dat de woning weer toegankelijk word voor familieleden en vrienden. Dat doen we door de gehele woning onder handen te nemen, wij nemen geen genoegen om alleen de vervuilde ruimtes te reinigen. S.I.R ontruimingen neemt de zekere voor het onzekere . Nadat we de woning weer schoon hebben gekregen zal de woning indien nodig worden ontgeurd. Hierna zullen we overgaan tot het desinfecteren van de gehele woning doormiddel van specialistische apparatuur. SCHOONMAAK NA SUÏCIDE .


principe 4: De totale na inspectie.

Nadat we de woning in zijn geheel hebben gereinigd zullen wij een controle uitvoeren zodat wij er zeker van zijn dat alles gereinigd is. Hierdoor zalnde woning weer toegankelijk zijn voor familieleden en vrienden zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken om eventueel besmet te raken.

U kunt deze links ook controleren.


5 reacties

  1. We zochten naar een schoonmaakbedrijf die gespecialiseerd is in schoonmaak na lijkvinding, uiteindelijk hebben we gekozen voor dit bedrijf omdat ze dezelfde dag nog konden komen.

  2. S.I.R ontruimingen heeft ervoor gezorgd dat wij als nabestaanden de schoonmaak na zelfdoding niet zelf hebben moeten doen. Ik ben ze voor eeuwig dankbaar!

  3. Ze hebben niet alleen de ruimte schoongemaakt maar ze hebben het ook met speciale middel gedesinfecteerd. Dat is nodig nadat de schoonmaak na lijkvinding is afgerond. Bedankt! We kunnen nu verder met ons leven.

  4. We zochten naar een schoonmaakbedrijf die gespecialiseerd is in schoonmaak na lijkvinding, uiteindelijk hebben we gekozen voor dit bedrijf omdat ze dezelfde dag nog konden komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *