Schimmel bestrijding

Veel woningen in Nederland zijn gevoelig voor schimmel. Meestal heeft de schimmel zich al genesteld voordat u ze heeft kunnen waarnemen. Schimmels ontstaan en groeien op vochtige plekken. Micro zaadjes circuleren in de lucht en zijn op zoek naar een broedtplaats om zich daar vervolgens te nestelen.

Schimmel is slecht voor het materiaal van uw woning. De kwaliteit zal na verloop van tijd af nemen en sneller aan vervanging toe zijn.

Schimmel is ook nog eens slecht voor de gezondheid. De rond circulerende schimmelsporen kunnen terecht komen in uw luchtwegen of op uw huid. Dit kan leiden tot verschillende gezondheidsklachten. Denk hierbij aan keelpijn, benauwdheid of een middenoorontsteking.

S.I.R ontruimingen bestrijdt niet alleen de schimmel, maar zorgt er ook voor dat de schimmel niet meer terug keert en dat doen we met een speciale coating.


Is schimmel slecht voor je gezondheid?


Ja, schimmel is slecht voor je gezondheid, bewoners van een beschimmelde woning kunnen last krijgen van regelmatig keel pijn, zo kun je vaker niezen en last krijgen van regelmatige hoest. Helaas hebben veel mensen last van schimmel in hun woning en soms hebben complete wijken hier last van.


Hoe ontstaat schimmel?


Wat veel mensen niet weten is dat er tienduizenden verschillende schimmels bestaan waarvan er zich honderden binnenshuis kunnen nestelen. Een schimmel heeft een vochtige ondergrond nodig om te kunnen groeien daarom hebben bewoners waarvan hun woning een vocht probleem heeft vaker de pech om schimmel aan te treffen. Kleine zaadjes circuleren continu in de lucht opzoek naar een broedplaats, eenmaal aangekomen zal de groei van de schimmel in rap tempo toenemen.


Is schimmel gevaarlijk?


Veel mensen onderschatten schimmel en denken dat je er alleen ziek van kunt worden maar voor mensen met onderliggende ziektes kan zwarte schimmel zelfs dodelijk zijn, het kan je luchtwegen aantasten waardoor je eerst lichte klachten krijgt zoals hoesten en niezen en uiteindelijk leidt tot luchtwegeninfecties.


Is schimmel bestrijding duur?


Zoals bij iedere klus bepaald de staat van de vervuiling de eindprijs. Het reinigen van een beschimmelde badkamer is bijvoorbeeld vele malen goedkoper dan het reinigen van een compleet beschimmelde woning. Om een indicatie te geven kost het reinigen van een beschimmelde badkamer rond de € 150,- en € 300,- dat is inclusief de coating dat de schimmel niet meer terug komt.

3 reacties

  1. SCHIMMEL BESTRIJDING:

    Ik heb een lekkage gehad met als gevolg schimmel in mijn gang. We zijn uitgekomen bij sir ontruimingen, en hun hebben dit keurig voor ons opgelost. Als u een schimmel bestrijder zoekt dan raden wij deze bedrijf zeker aan.

  2. Ik heb al jaren last van schimmel
    In mijn badkamer. Ik ben voor een langere periode op vakantie geweest en toen ik terug kwam was het gewoon niet meer veilig om de badkamer te betreden. Via bekenden ben ik terecht gekomen bij dit bedrijf en ik ben zeer tevreden over hun manier van aanpakken. Als je opzoek bent naar een vakbekwame schimmel bestrijder dan zit je hier goed.

  3. We waren voor een lange periode niet meer in onze kelder geweest, tot onze grote verbazing zat het plafond vol met schimmel. Via google zijn we terecht gekomen bij sir ontruimingen en zij hebben alles netjes gereinigd voor ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *