Reiniging extreem vervuilde woningen

Het komt vaker voor dan mensen denken. Een vriend of familielid die in een extreem vervuilde woning woont. Uit schaamte zal de persoon in kwestie dit niet kenbaar maken en al helemaal niet over willen praten. Omdat de eigenaar van de woning door de bomen het bos niet meer ziet en niet weet waar hij of zij moet beginnen zal er in de meeste gevallen gekozen worden voor een uitstel van het schoonmaken. Met alle gevolgen van dien. Hierdoor zal de vervuiling als maar toenemen waardoor er een gespecialiseerd biohazard team aan te pas moet komen. Als de persoon in kwestie huisdieren heeft en geen overzicht heeft over de woning dan zal er ook geen overzicht zijn waar het huisdier eventueel zijn uitwerpselen heeft achtergelaten. Dit dient op een professionele manier aangepakt te worden. S.I.R ontruimingen is hierin gespecialiseerd.


Wat houdt het reinigen van een extreem vervuilde woning precies in?


Bij het werk dat we uitvoeren is iedere dag anders dus ik zal een aantal scenario’s opsommen.


  • Als een bewoner met verzamelwoede kampt zal de woning vaak meer dan overvol zijn vaak is de woning voor een langere periode niet schoongemaakt. De persoon in kwestie heeft uiteindelijk om hulp gevraagd en is er klaar voor om zijn of haar woning te laten ontruimen en te laten reinigen. meestal zit er tussen de spullen veel ongedierte en schimmel.


  • Er word een bewoner uit huis geplaatst om welke reden dan ook. Maar de bewoner heeft jarenlang in huis gerookt en de woning verwaarloosd door het bijvoorbeeld nooit te reinigen . Op verschillende plekken in de woning is zwarte schimmel zichtbaar en duidelijk onveilig om meteen te verhuren aan nieuwe bewoners, in dit geval dient er een biohazard team aan te pas te komen.


Moeten alle spullen worden weggegooid?


In overleg met de persoon in kwestie zal alles verwijderd worden behalve de meubilair. Indien mogelijk reinigen wij de meubilair zodat het weer als nieuw is. Ons advies is ook altijd dat de bewoner tijdens de ontruiming niet aanwezig is maar een familie lid of vriend. De bewoner zal vaak willen uitkiezen wat bewaard moet worden dit kost vaak erg veel tijd waardoor de reiniging en ontruiming van een extreem vervuilde woning veel duurder zal zijn en dat is natuurlijk zonde.


Is het gevaarlijk om een extreem vervuilde woning te reinigen?


Om onszelf te beschermen dragen wij tijdens dergelijke werkzaamheden altijd een overal die bestendig is tegen biohazard afval. Natuurlijk moeten we tijdens het reinigen van een extreem vervuilde woning altijd op ons hoede zijn. We kunnen bijvoorbeeld naalden tegen komen waardoor we onszelf kunnen bezeren of nog erger. We werken altijd volgens door ons eigen ontwikkelde veiligheidsprotocol.

REINIGING EXTREEM VERVUILDE WONING

Voor

REINIGING EXTREEM VERVUILDE WONING 2

Na

3 reacties

  1. Voor onze vriend waarvan we niet wisten dat hij in een vervuilde woning leefde zijn we snel opzoek gegaan naar een bedrijf die dit snel kon oplossen, we zijn bij dit bedrijf terecht gekomen we zijn er zeer tevreden over.

  2. Als familie zijn we erachter gekomen dat onze tante in een extreem vervuilde woning woonde, uit schaamte wou ze geen bezoek ontvangen. We willen sir ontruimingen bedanken voor hun inzet. Alles is goed schoongemaakt en alle afval is verwijderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *