Schoonmaak plaats delict moord

Er word een moord gepleegd in een woning, de politie komt langs om onderzoek te doen en om al het nodige bewijsmateriaal te verzamelen, het schoonmaken van een plaats delict is niet de taak van de politie of andere hulpdiensten, als nabestaande bent u daar zelf voor verantwoordelijk, wij raden het sterk af om zelf aan de slag te gaan, dit omdat het niet alleen het rouwproces zal kunnen verstoren maar ook omdat iemand die niet gespecialiseerd is in dit soort werkzaamheden belangrijke aspecten over het oog kan zien. Wij van S.I.R ontruimingen nemen al uw lasten op onze schouders.


Is een schoonmaak na zelfmoord anders dan de andere diensten die jullie verlenen?

Het schoonmaken van een plek waar een zelfmoord gepleegd is kan vaak veel anders zijn dan als we een woning moeten reinigen waarin iemand is gestorven aan een natuurlijke dood. De reden hiervan is dat als er iemand sterft aan een natuurlijke dood het lijk op een plek blijft liggen denk hierbij aan een bed, bankstel of op de vloer in sommige gevallen heb je dan een deel dat ernstig is vervuild en niet de gehele woning. Bij een zelfmoord kan dit weer anders zijn omdat het slachtoffer meerdere kamers of verdiepingen kan vervuilen met bloed. Dat komt echter omdat de persoon in kwestie in shock is geraakt.


Is het schoonmaken van bloed gevaarlijk?

Ja, het schoonmaken van bloed is gevaarlijk als dat niet op de juiste manier gebeurd. Besmet bloed is gevaarlijk en het bevat bloedkoverdraagbare ziekteverwekkers, zoals virussen of bacteriën. Verder kan opgedroogd bloed ongedierte aantrekken waardoor je uiteindelijk een groter probleem krijgt als je het bloed niet laat reinigen op een professioneel manier.

Wij raden het ook aan om een arts raad te plegen als je in contact bent geweest met bloed.


Wat is jullie plan van aanpak?

Onze plan van aanpak leg ik graag uit, het gaat als volgt.


Principe 1: inspectie.

We inspecteren de omgeving die gereinigd dient te worden. Vaak hebben we er al een goed beeld bij wat ons te wachten staat maar dat is niet altijd zo.


Principe 2: veiligheid voorop.

De grootse sporen van bloed, lichaamsvloeistoffen en andere biologisch vervuiling word verwijderd.


Principe 3: weer bewoonbaar & toegankelijk.

Nadat we stap 2 hebben voltooid moeten we ervoor zorgen dat de woning weer woonbaar en toegankelijk word voor familieleden en vrienden. Dat doen we door de gehele woning onder handen te nemen, wij nemen geen genoegen om alleen de vervuilde ruimtes te reinigen. S.I.R ontruimingen neemt de zekere voor het onzekere. Nadat we de woning weer schoon hebben gekregen zal de woning worden ontgeurd als dat nodig is hierna zullen we overgaan tot het desinfecteren van de gehele woning doormiddel van specialistische apparatuur.


Stap 4: totale na inspectie.

Nadat we de woning in zij geheel hebben gereinigd zullen wij een controle uitvoeren zodat wij er zeker van zijn dat alles gereinigd is zodat de woning weer toegankelijk is voor familieleden en vrienden zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken om eventueel besmet te raken.