Duivenpoep verwijderen & schoonmaken, lekker van het uitzicht of van het weer genieten op uw balkon. Dat is niet vanzelfsprekend als uw balkon vol zit onder duivenpoep. Het ziet er niet prettig uit en het is ook nog eens gevaarlijk voor uw gezondheid. Uit duivenpoep kunnen verschillende ziektes en virussen ontstaan. Wij raden het daarom ook niet aan om er zelf mee aan de slag te gaan omdat er schadelijke stoffen kunnen vrijkomen als u niet verantwoord te werk gaat. Hierdoor kunt u het probleem alleen maar erger maken waardoor je alsnog een gespecialiseerd bedrijf zoals wij van S.I.R ontruimingen moet inhuren.

Is duivenpoep slecht voor je gezondheid?

Duivenpoep brengt verschillende gevaren met zich mee zo kun je besmet raken met de papegaaienziekte, histoplasmose en cryptokokkose. Verder kan opgedroogd duivenpoep een allergie veroorzaken dat tot astma of een duivenmelkerslong kan leiden.

Verder kan duivenpoep ook slecht zijn voor omliggende bewoners omdat opgedroogd duivenpoep vooral in warme dagen gaat verstuiven waardoor de micro organismen zich zal verspreiden. Dus ja, duivenpoep is slecht voor je gezondheid. 

Duivenpoep verwijderen & schoonmaken
Duivenpoep verwijderen & schoonmaken -2

Is het duur om duivenpoep te laten verwijderen?

In ons werk is de ene situatie de andere niet en is het lastig om een prijs te noemen, zo zal een balkon van een flatgebouw goedkoper zijn om te reinigen dan een dak van een hoog gebouw waar geen veiligheid constructies aanwezig zijn. En natuurlijk speelt de de staat van vervuiling een hoofdrol in de uiteindelijke eindprijs.

Kun je duivenpoep zelf schoonmaken?

Als we het hebben over lichte vervuiling van duivenpoep is het mogelijk om het zelf te reinigen, we raden het wel aan om speciaal werkkleding aan te schaffen die bestendig zijn tegen de gevaren van duivenpoep ook is ons advies om een halfgelaatsmasker te dragen.

Als we het hebben over een extremere vorm van duivenpoep dan is ons advies toch wel om een specialist in te schakelen die dergelijke situaties dagelijks meemaakt hiermee heb je dan ook de zekerheid dat de duivenpoep via een professionele manier word verwijderd en indien nodig word gedesinfecteerd zonder dat er gezondheid gevaren kunnen ontstaan.

Tag : duivenstront verwijderen terras , balkon ontsmetten, duivenpoep er al een tijdje, duiven verjagen


Hoe krijg ik duivenpoep van stenen af?


De meest simpele manier is om een emmer met heet water te vullenen 20 ml allesreiniger per liter te vermengen. Vervolgens giet je het rustig over de duivenpoep heen en laat je het 4 tot 6 minuten intrekken, hierdoor zal de duivenpoep zacht worden en vanzelf losweken. Gebruik hierbij geen hogedrukreiniger.

DUIVENPOEP VERWIJDEREN


In de tussentijd wilt u misschien ook de volgende links lezen:

https://nl.wikihow.com/Vogelpoep-verwijderen

https://sirontruimingen.nl/wp-content/uploads/2022/04/DUIVENPOEP-VERWIJDEREN-–.pdf

4 reacties

  1. Ik heb een lekkage gehad met als gevolg schimmel in mijn gang. We zijn uitgekomen bij sir ontruimingen, en hun hebben dit keurig voor ons opgelost. Als u een schimmel bestrijder zoekt dan raden wij deze bedrijf zeker aan.

  2. Mijn balkon is zodanig vervuild door duivenpoep waardoor het te gevaarlijk is om de balkonnte betreden, laatstaan de duivenpoep zelf schoon te maken. Ik wist niet dat er bedrijven zijn dit dergelijke schoonmaak werkzaamheden verrichten. Alles is netjes schoongemaakt en ik kan weer genieten van mijn uitzicht. Bedankt!

  3. Vakbekwame mensen die weten wat ze doen. Als je een schoonmaakbedrijf zoek die verstand heeft van verwijderen van duivenpoep dan zit je hier goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *