Wietplantage Ontruiming

U krijgt op uw vrije dag een telefoontje van de politie met niet al te goed nieuws. Er is namelijk een wietplantage/hennepkwekerij ontdekt in uw woning die u hebt verhuurd. De politie neemt de gevonden hennep en het apparatuur in beslag, maar is niet verantwoordelijk voor al de bijkomende schoonmaak werkzaamheden en de wietplantage ontruimen denk hierbij aan de aardwerk en potten en soms hele constructies die gedemonteerd moeten worden, en ze staan al helemaal niet te wachten om de woning vochtvrij en schimmel vrij te maken.


Bij een wietplantage ontruimen oftewel hennepkwekerij ontruimen komt heel veel bij kijken, het is niet zomaar de hele woning ontruimen en alles in een afval container stoppen. Als dit wel op deze wijze gebeurd is het gevaarlijk voor de nieuwe bewoners die in een vochtige en soms beschimmelde woning komen te leven.


Een wietplantage ontruimen oftewel een hennepkwekerij ontruimen is een vak dat alleen door ervaren professionals uitgevoerd kan worden. Op deze pagina zullen we daar verder op in gaan.


Wij van S.I.R ontruimingen nemen graag alle lasten op onze schouders.


Hoe gaat een wietplantage ontruimen precies in zijn werking?

Het ontruimen van een wiet oftewel een hennepplantage neemt vaak veel tijd in beslag en het kan gevaarlijk zijn. Als eerste houden we een korte inspectie en bespreken wij waar we gaan starten. In de meeste gevallen is het reinigen van een wiet/hennepplantage lastig omdat er geen elektriciteit aanwezig is, vaak is de elektriciteit al afgesloten voordat we ter plaatse zijn.


We beginnen met het verwijderen van alle materiaal dit zal opgevolgd worden door het verwijderen van een mogelijke bouwconstructie, hierna zal er weer een korte inspectie plaats vinden om te bekijken hoeveel schade de woning of ruimte daadwerkelijk heeft opgelopen, denk hierbij aan schimmel en ingetrokken vocht. We zullen de woning zodanig klaar maken zodat de volgende bewoners geen last hebben van de hennepplantage/hennepkwekerij die er ooit heeft gestaan.

Waarom is het ontruimen van een wietplantage/hennepkwekerij gevaarlijk?

Vaak willen de eigenaren van een plantage hun kwekerij beschermen tegen inbrekers. Uit voorzorg zullen ze er voor kiezen om zogenaamde boobytraps te plaatsen, in feite is het gewoon een verborgen wapen die word gedeactiveerd zodra er iemand in de buurt komt om zo diegene uit te schakelen of te verwonden, je kunt een boobytrap het beste vergelijken met een landmijn.

Wietplantage Ontruiming

Is het duur om een wietplantage/hennepkwekerij te ontruimen?

Het is belangrijk dat een wietplantage oftewel een hennepkwekerij op een juiste manier word gereinigd, ontruimen is vaak niet moeilijk maar als we het hebben over een complete reiniging dan is dat wel een vak apart.

Als trauma schoonmaker moet je doel zijn dat een volgende bewoner geen last heeft van dergelijke hennep luchtoffensief gezondheidsklachten krijgt door de schimmel of ingetrokken vocht. Omdat wietplantages/hennepkwekerijen er in verschillende soorten maten zijn is het erg lastig om een prijs te noemen , maar als we het hebben over een ontruiming en reiniging van een kleine kwekerij op een bijvoorbeeld een slaapkamer dan starten dergelijke werkzaamheden meestal vanaf €450,-

3 reacties

  1. Mijn woning die ik had verhuurd heeft veel schade opgelopen door een wietplantage deze jongen hebben mijn woning weer in topstaat gekregen waardoor ik het weer kan verhuren. Als je opzoek bent naar een professionele bedrijf die precies weet hoe een wietplantage ontruimen en het reingen daarvan in zijn werk gaat, zoek dan niet verder!

  2. Nadat er in de woning die ik had verhuurd een wietplantage is aangetroffen wil ik het graag laten reinigen, op verschillende plekken zit ook schimmel. Reinigen jullie dat ook tijdens een wietplantage ontruiming?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *