Schoonmaak na lijkvinding

In Nederland kan het voor komen dat er iemand komt te overlijden zonder dat familieleden of vrienden het door hebben. In de ergste gevallen kan het lijk er maanden onopgemerkt liggen waardoor de woning niet meer toegankelijk is door de enorme heersende geur van het lijk die is ontstaan. Het lijk is dan in een verre stadium van ontbinding, dat er een speciaal biohazard team aan te pas moet komen i.v.m gezondheidsrisico’s.

We raden het af om als familielid zelf aan de slag te gaan met het schoonmaken hiervan. Niet alleen omdat een speciaal biohazard team verstand van zaken heeft, maar ook omdat de nodige professionele schoonmaakapparatuur en middelen nodig zijn om te desinfecteren. Ook kan het zelf schoonmaken na een lijkvinding het rouwproces verstoren waardoor er een trauma kan ontstaan en het verwerken van het verlies moeilijker wordt.

Om er voor te zorgen dat de ruimte weer toegankelijk en bewoonbaar word hanteert S.I.R ontruimingen tijdens een schoonmaak na lijkvinding de door onszelf ontwikkelde IVWT principes. Dit houdt in dat we voordat we beginnen aan een schoonmaak na lijkvinding de te reinigen ruimte (I) inspecteren, (V) Veiligheid voorop staat, (W) weer bewoonbaar & toegankelijk en als laatste (T) totale na controle. Door ons strikt aan deze principes te houden zorgen we ervoor dat we geen enkel detail missen en dat de woning weer veilig is voor familieleden en vrienden en mogelijke nieuwe bewoners van de woning.

Het is best lastig om deze vraag te beantwoorden omdat iedere situatie weer anders is. Zo kan het zijn dat een woning zodanig vervuild is, waardoor je logisch gezien meer tijd eraan kwijt bent.

HOE WORDT JE CRIME SCENE CLEANER?

Om een crime scene cleaner te worden heb je ten eerste een hele sterke maag nodig. Je komt namelijk in situaties terecht die je niet zomaar alledaags tegen komt op een normale werkvloer. Het is belangrijk dat je de situatie waarin je terecht komt juist inschat. Dit gaat je in de praktijk namelijk veel tijd schelen en dat is zowel voor de klant als voor jezelf heel fijn.Schoonmaak na lijkvinding

HOEVEEL VERDIEN JE MET EEN EIGEN SCHOONMAAKBEDRIJF?

Het is lastig te zeggen hoeveel je verdiend met een eigen schoonmaakbedrijf en waar je in gespecialiseerd bent. Zo verdiend bijvoorbeeld een schoonmaker die kantoren schoonmaakt, minder dan iemand die vloer onderhoudend werk verricht. Hetzelfde geldt voor een crime scene cleaner, die verdiend weer meer dan iemand die vloer onderhoudend werk doet.

Schoonmaak na lijkvinding

IS LIJKVOCHT GEVAARLIJK?

Lijkvocht kan als giftig worden beschouwd het lichaamsvocht vermengd zich met bloed en bacteriën. Hierdoor ontstaan er dus allerlei chemische processen waardoor een lichaam begint te ontbinden. Tijdens het ontbinden komen er zogenaamde aminen vrij dat is tijdens het afbraakproces een mix van onder andere vetzuren, aminozuren, eiwitten en nog veel meer lichaamseigen stoffen. Maar desondanks zal het toch schoon gemaakt moeten worden en daar helpen wij onze klanten graag bij. Om ons zelf te beschermen tegen lijkvocht dragen wij altijd een volgelaats masker en een overal (meestal geel) die bestendig is tegen lijkvocht.

WAT HOUD EEN WONINGONTRUIMING NA LIJKVINDING IN?

Dat ligt aan de situatie. Als er een lijk wekenlang in de woning heeft gelegen, is het weer een ander verhaal dan dat het lijk al na 2 uurtjes wordt gevonden. Nadat alles gereinigd is zal er in overleg met de nabestaanden besloten worden wat er met de inboedel van het huis gebeurd.Schoonmaak na lijkvinding

U kunt deze links ook controleren.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *