Schoonmaak na lijkvinding prijs

Hoe grimmig deze taak voor sommige mensen ook lijkt is het toch iets dat moet worden aangepakt. Helaas komt lijkvinding vaker voor dan we allemaal zouden willen. In dit artikel wordt beschreven hoe lijkresten en lijkvocht worden opgeruimd,


De schoonmaak na lijkvinding moet zo zorgvuldig mogelijk gebeuren. Dit komt omdat het lijk ontbindingsmaterie heeft kunnen achtergelaten, evenals andere lichaamsvloeistoffen, die gevaarlijk kunnen zijn wanneer ze in contact komen met mensen.

De meeste mensen nemen hiervoor contact op met professionele biohazard-reinigers zoals S.I.R ontruimingen. Aangezien zij over de juiste apparatuur en kennis beschikken om het gebied adequaat te desinfecteren en schoon te krijgen.


Wanneer een persoon sterft begint het natuurlijke ontbindingsproces snel. Binnen enkele uren na de dood komen gevaarlijke bacteriën vrij in de lucht en rondom het lichaam. Deze bacterie veroorzaakt de geur van ontbinding en het verwijderen ervan vereist een uitgebreide en vakkundige aanpak. Het is niet genoeg om de vloeren te bleken en het beddengoed weg te gooien.


Neem in plaats daarvan de volgende stappen om te beginnen met het terugwinnen van het gebied:


Neem contact op met de autoriteiten. Het eerste dat u moet doen als u zich in de ongelukkige positie bevindt en een onopgemerkt overlijden ontdekt, is om de veiligheidsdiensten te bellen. De politie zal ter plaatse komen om de doodsoorzaak te onderzoeken en vast te stellen. Zelfs als de overledene een natuurlijke dood is gestorven is dit een cruciale stap. De politie zal u helpen contact op te nemen met de plaatselijke lijkschouwer, die het lichaam naar het mortuarium zal vervoeren.


Breng vrienden en familie op de hoogte omdat de dood onopgemerkt was.

Vermijd doe-het-zelf opruimen. Opruimen van bio hazard materiaal kan gevaarlijk zijn. Breng uw gezondheid of welzijn niet in gevaar door het zelf te proberen om het gebied schoon te maken. Neem in plaats daarvan contact op met een professionele schoonmaakdienst om stoffen zoals lichaamsvloeistoffen, bloed en andere ziekteverwekkers aan te pakken. Je moet ook wachten met het ophalen van sentimentele voorwerpen uit het huis van de overledene, omdat deze mogelijk besmet zijn.


De kosten van schoonmaak na lijkvinding hangt af van de staat van de woning. Als het lijkvocht door bijvoorbeeld tapijt is doordrongen en hierdoor de ondervloer heeft aangetast en het beton. Zullen de kosten hoger zijn dan bijvoorbeeld de woning is voorzien van een ondergrond dat betegeld is.

De eenvoudigere klussen kosten zo’n €700,-